Selamun Aleykum, ben Yurtdışında yaşayan bir Bayanım ve Rısale i Nurlarla 9 sene önce tanıştım. Her şey bir tevafuk sonucu oldu. Ozamanlar 'cahiliye' dönemimdi, inançlıydım ama inancımı yaşamıyordum.
Şehrimizde Diyanetin yeni bir Camisi inşa edilmişti, o gün bir Türk Marketinde Alışveriş yaparken Market sahibinin Hanımı ile bunu konuşuyorduk ve ben "inşallah yeni yapılan Camide bayanlara yönelikte sohbetler yapılsa da istifade etsek" dedim.
Aslında bu içimde kopan fırtınaların alelade dile getirilmiş şekliydi. İhtiyacım vardı bir şeyler yapmaya, kendi fıtratıma aykırı yaşamaktan usanmıştım ama buna bir türlü bir ilaç, bir çare bulamıyordum.
Marketteki bayan bana: "Sohbet istersen sana güzel bir yer tavsiye edebilirim, bende gidiyorum ara sıra fakat son zamanlarda vaktim olmuyor" dedi. Ve bana Sohbetin gerçekleştiği mekan ve zamanı söyledi. Aslında çok çekimser biriyimdir, tanımadığım insanların arasına karışmak, bilmediğim mekânlara tek başıma gitmekten çekinirim.
Ama Allah insana bir şeyi kısmet edecekse öyle bir cesaret ve istek veriyor ki buna karşı duramıyorsunuz. Nitekim öylede oldu, tereddüt ede ede, biraz korka sıkıla tarif edilen mekanda dakik bir şekilde teşrif ettim. Aman Allahım meğer burası Nur Cemaatinden ablaların toplanıp Risale i Nur sohbetleri yaptıkları yermiş bunu daha sonradan öğrendim.
Hepsi baştan aşağıya tesettürlü, nur yüzlü bayanlardı, aralarında tek açık olan, belki de en bilgisiz, cahil, ne üdüğü belli olmayan biri ben olacaktım. Birden cesaretim kırıldı o anda oradan uzaklaşmak istedim, çünkü korkuyordum, kendimi layık görmüyordum oraya. Bunları düşünürken çoktan fark edilmiştim bile, hiç bir şey demeden oradan ayrılmak da çok ayıp olurdu diyerekten olduğum yerde çakılı kaldım.
Orada bulunan ablalardan bir tanesi bana doğru geldi, yüzünde nurani bir gülümseme, kolları açık, ve sadece "Hoşgeldin" dedi ve sarıldı. Bu öyle bir karşılama şekliydi ki, sanki beni senelerce beklemişlerde ben anca teşrif etmişim veya benim geleceğimi biliyorlarmış da görünce o derece sevinmişler.
Aynen bunları his ettim. Ne bileyim o duyguyu anlatamam. Bayan Hoca elinde kırmızı kaplı bir Kitap hem okuyor hem okuduklarını izah ediyor, hikâyecikler, temsiller ile beraber o kadar hoş bir sohbet yapıyor ki, bambaşka bir boyuta geçtim. O günden sonra devamlı gittim geldim Sohbetlerine. Ben sadece dinliyordum, hiç bir şey sormuyordum, kimsede bana bir şey sormuyordu, dış görüntümle zaten ilgilenmiyorlardı.
Bir gün dayanamadım ve hanım hocaya: "O elinizdeki Kitabın ismi ve yazarını ögrenebilirmiyim" diye sordum. Gülümsedi ve: "Bediüzzaman Said Nursi Risale i Nur külliyatından Sözler Kitabıdır" dedi. Daha önce hiç duymamıştım, Said Nursi kimdir ?, Risale i Nur nasıl bir şeydir ?, ama bu tanımadığım kıtaplar benim ruhumu alt üst etmiş ve yüreğimde derin etkiler bırakmıştı. Daha önce hic duymadığım, okumadığım, bu zamana kadar orda burada duyduğum ve edindiğim dini bilgilere hic benzemiyordu bu bambaşka bir bakış açısı, büyüleyici tespitler, aklıma gelmeyen çarpıcı noktalar, benim din ve Kuran anlayışımı değiştirdi. Burada sadece "namaz kıl, oruç tut, örtün, hacca git" demiyordu, hayır öyle şeyler anlatılıyorduki bu farz ibadetleri yapmak icin kendin can atar hale geliyordun, neyi niçin yapmak gerektiğini, arkasındaki hikmeti anlatıyordu.
Evet benim tamda buna ihtiyacım vardı, İMAN HAKİKATLERİ, zira inancım vardı ama imanım inkişaf etmemişti. Her şey bir taklitten ibaret olmamalıydı, yürekten inanarak, güvenerek, tam teslimiyet tefekkür içinde olarak olmalıydı benim inancım. Sohbetleri takip ettim, Risale i Nur Kitapların temin ettim tüm külliyatı Pc yükledim, ilk Sözlerle başladım, her şeyi tam anlamasam da yinede okudum, okudum, lügattan baktım anlamak için çok yorucu oluyor ama onla haşır neşir olmak bıle ınsana çok huzur veriyor ve ilaç gibi geliyor. Anlamaya çalışıyorum, Sohbetleri internet üzerinden de takib ediyorum.
Ve Risaleler sayesinde, yani o günlerden sonra ben dinimi yeniden keşfettim, başka İslami Kaynaklarda okudum, Kuranın Arapçasını öğrendim, Kuranla, Hadislerle haşır neşır olmaya başladım. Namazlarımı kılmaya başladım, Tesettüre girdim, herkes bendeki degişikligi fark etti, kimi takdir etti, kimi yuhaladı horladı, iftiralar attılar ama hiç önemli değil.
Son 10 senedir Hayatımda muazzam değişikler oldu. Allahıma şükürler olsun, ilk önce O bana doğru yolu buldurdu, sonra bunu Risale i Nurlara ve Cemaatteki ablalara borçluyum. Rabbim Bediüzzaman Hazretlerinden Razı olsun. Böylesi bir asrın ilacını bizler icin tüm eziyet ve sıkıntılara rağmen geriye bıraktı.
Rabbim tüm Hizmet Ehli Abi ve Ablalarımıza kolaylık versin, bunları burada anlatma fırsatı bizlere verenlerden de Allah razı olsun. Esselamu Aleyk
Ecirna / Almanya / Sağlıkçı